Vedtægter

Vedtægter for Foreningen,  Arnøje private Forsyningslaug

(Herefter benævnt Forsyningslauget)

§ 1 Navn og hjemsted

Amøjes Forsyningslaug, der er stiftet den 16 marts 2011, har hjemsted i Stevns Konunune. Forsynings1augets adresse er på formandens adresse.


§ 2 Formål

Forsyningslaugets formål er:

At rense Forsyningslaugets medlemmers spildevand i overensste1nmelse med den byrde i henhold til offentlig regulering, der er pålagt Forsyningslaugets medlemmer.

Denne byrde støtter sig på: Miljøbeskyttelseslovens Kapitel 3 og 4.

Lov nr. 8 af 03/01/1992. Lov om privat bortskaffelse af spildevand på Sejerø og andre småøer og i områder med spredt bebyggelse.

Bekendtgørelse nr. 1.448 af 11. december 2007 § 5.

At følge den til enhver tid gældende spildevandslov og det for pilerensningsanlægget fastsatte rensekrav.

At forsyne ejendomme inden for pilerensningsanlæggets forsyningsområde med rensning af husspildevand til lavest mulige driftsbidrag, som foruden driftsomkostninger skal dække forsvarlige afskrivninger af anlæg og rimelige henlæggelser til fornyelser og nødvendige udvidelser, samt at varetage medlemmernes fælles interesser i spildevandsspørgsmål samt deraf afledte forhold.


§ 3 Medlemsforhold

Enhver, der har tinglyst adkomst til fast ejendom i forsyningsområdet, kan blive medlem af Forsyningslauget.

For ejendomme, der er opdelt i ejerlejligheder, er det ejerne af de enkelte ejerlejligheder, der er medlem, med mindre andet er tinglyst på ejendommen.

Optagelse kan nægtes, når særlige grunde taler derfor, og 2/3 af bestyrelsens medlemmer stemmer for at afvise indmeldelsen. Nægtelsen skal dog, såfremt den optagelsessøgende ønsker det, efterprøves af førstkommende ordinære generalforsamling. Medle1nmer der er ekskluderet af generalforsamlingen i kraft af manglende opfyldelse af de almindelige medlemsforpligtigelser, kan kun genoptages med samtykke fra generalforsamlingen, vedtaget med 2/3 majoritet af de fremmødte på denne.


§ 4  Medlemmernes rettigheder

Forsyningslaugets medlemmer har ret til at få renset sit nor·1nale husspildevand på de vilkår, der er fastsat i vedtægterne.

Ved indmeldelse  udleveres vedtægterne.


§ 5 Medlemmernes forpligtelser og hæftelser i øvrigt.

For enhver af Forsyningslaugets forpligtelser hæfter medlemmerne alene med den i Forsyningslauget indbetalte  kapital.

Ethvert medlem bekræfter, ved sin underskrift på et eksemplar af vedtægterne, at vedkommende indtræder med alle de rettigheder og forpligtelser, de1· fremgår afForsyningslaugets vedtægter, samt at medle1mr1et tolererer, at dele af Forsyningslaugets renseanlæg (tilslutnings- og pumpebrønde), etableres på medle1mnets ejendom.

Ethvert medlem skal betale sin del af Forsyningslaugets udgifter i henhold til nedenstående:

Etableringsomkostninger:
Etableringsomkostninger for det afForsyningslauget ejede renseanlæg m.m., deles ligeligt mellem Forsyningslaugets medlemmer.

Pilerensningsanlægget består af: Et komplet Pilerensningsanlæg, kloaksystem, elforsyningsnet samt nedgravning og tilslutning af de forskellige dele.

Pilerensningsanlægget er til rensning af husspildevand.

Der må ikke tilføres overfladevand  af nogen art. Det være sig tagnedløb, omfangsdræn  eller lign.

Driftsomkostninger:
De årlige driftsomkostninger deles mellem Forsyningslaugets medlemmer i forhold til den forbrugte vandmængde i henhold til vandmåler på de enkelte ejendomme.

Der opkræves et beløb for forventet forbrug. Beløbet reguleres på generalforsamlingen, efter aflæsning af vandmåler foretaget hvert års 31. december.

Kubikmeterprisen fastsættes af generalforsamlingen med skyldig hensyntagen til forventede driftsomkostninger for det kommende år samt evt. reparationer og nyanskaffelser.

Særafgifter:
Hvis der fra en af Forsyningslaugets medlemmers ejendom konstateres en særlig grov forurening og/eller overtrædelse af vedtægter eller konkrete påbud, kan bestyrelsen pålægge vedko1nmende en særafgift, der dækker Forsyningslaugets udgifter til at genoprette anlæggets normale drift.

Betaling:
Bestyrelsen fastsætter betalingsfrist for etablerings- og   driftsudgifter.

I tilfælde af uenighed om fordeli11gen af Forsyningslaugets udgifter, træffer kommunalbestyrelsen afgørelse herom i.h.t. Lov om betalingsregler for spildevandsanlæg § 5. stk 2.

Bidrag, som påhviler en fast ejendom har, efter ovennævnte lovs § 10, samme pante- og fort1·insret som de korrununale skatter, der påhviler faste ejendomme. Bidragene tillægges udpantningsret.

Ethvert medlem skal ved sin indtræden lade Forsyningslaugets vedtægter tinglyse på sin ejendom

Ethvert medlem er ansvarligt for sine eventuelle  lejere.

Såfremt et medlem overdrager sin ejendom, er medle1nmet (ved dødsfald medlemmets bo)   forpligtet til at drage omsorg for, at den nye ejer ved at underskrive og indsende ejerskifteerklæring indtræder i medlemmets forpligtelser over for Forsyningslauget. Når Forsyningslauget modtager ejerskifteerklæringen, ophører medle11unets rettigheder og forpligtelser over for  Forsyningslauget.

Det er en betingelse for godkendelse af ejerskiftet, at samtlige forfaldne ydelser til Forsyningslauget  er betalt.


§ 6 Udtræden af Forsyningslauget

Udtræden af Forsyningslauget kan ske ved grundens ophør som selvstændigt matrikelnt1mmer, eller hvis ejendommen overføres til andet forsyningsområde.

Såfremt en grund ophører som selvstændigt matrikelnummer, afbrydes stikledningen fra kloakledningen, og n1edlemmet udtræder af Forsyningslauget.

Ved udtræden kan der ikke udbetales eller udloddes andel i Forsyningslaugets formue, ligesom evt. omkostninger afholdes af medlemmet.


§ 7 Levering til ikke-medlemmer {købere)

Institutioner – som iflg. deres natur – eller ejere af enkelte ejendomme – som iflg. særlige omstændigheder, ikke kan være medlemmer- vil mod en af bestyrelsen fastsat afgift, der beregnes med samme tarif som kommunens tilslutningsbidrag og årlige afledningsafgift, kunne få renset deres husspildevand. Sådanne købere skal fo1-pligte sig til at overholde laugets vedtægter, bortset fra bestemmelsen om hæftelse.

Bestyrelsen fastlægger  i hvert enkelt tilfælde vilkårene.


§ 8 Generalforsamling

Generalforsamlingen er Forsyningslaugets øverste myndighed.

Ordinær generalforsamling afholdes en gang årligt i tiden 1/1 – 28/2.

Indkaldelse til generalforsamlinger, såvel ordinære som ekstraordinære, sker med mindst 14 dages varsel ved orientering på Arnøje og Pølsekrogens hjemmeside www.arnoje.dk
Ved indkaldelse gennem annoncering i lokal avis skal der ske angivelse af dagsorden.

Forslag fra medlemmerne skal, for at kunne behandles på ordinær generalforsamling, afgives til bestyrelsens formand senest 14 dage før generalforsamlingen og af bestyrelsen udsendes til medlemmerne 7 dage inden samme.

Forhandlingerne på generalforsamlingen ledes af en dirigent, der vælges af forsamlingen, og som ikke må være medlem af bestyrelsen.

Dagsordenpunkter på den ordinære generalforsamling vil være:

  • Valg af dirigent
  • Bestyrelsens beretning
  • Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse
  • Budget for det/de kommende år forelægges til godkendelse
  • Behandling af indkomne forslag
  • Valg af medlemmer og suppleanter til bestyrelsen
  • Valg af revisor
  • Eventuelt

Ekstraordinær generalforsamling kan indkaldes at’ bestyrelsen.

Ekstraordinær generalforsamling skal indkaldes, når mindst 1/3 af medlemmerne fremsætter skriftligt forlangende herom til bestyrelsen, ledsaget af en skriftlig dagsorden.

I sidstnævnte tilfælde skal generalforsamlingen afholdes inden to n1åneder efter modtagelsen af den skriftlige begæring, og dagsordenen skal udsendes med indkaldelsen.

De på generalforsamlingen trufne beslutninger indføres i Forsyningslaugets forhandlingsprotokol, der underskrives af dirigenten.


§ 9 Stemmeret og afstemninger

Hvert medlem har en stemme.

Der kan kun træffes beslutning om forhold, der er optaget på dagsordenen, eller er indkommet som anført, medmindre samtlige stemmeberettigede er til stede og tiltræder andet. Generalforsamlingens beslutninger træffes ved simpel stemmeflerhed.

Hvert medlem har en stemme. Afstemninger skal finde sted skriftligt, såfremt blot et af de tilstedeværende medlemmer ønsker det. Der kan stemmes ved fuldmagt, dog således at fuldmagt kun kan gives til et andet medlem, og således at hvert fremmødt medlem kun kan medbringe en fuldmagt.

Købere i henhold til § 7 har ret til at overvære generalforsamlingen og har taleret, men ingen stemmeret.

Forslag til vedtægtsændringer kan kun vedtages, når mindst 2/3 af de stemmeberettigede er til stede, og når mindst 2/3 af disse stemmer for.

Er kun den anden af disse betingelser opfyldt, indkalder bestyrelsen til en ekstraordinær generalforsamling til afholdelse inden 2 måneder, på hvilken forslaget kan vedtages ved 2/3 af de afgivne stemmer, uanset antallet af fremmødte stemmeberettigede.


§ 10 Bestyrelsen

Forsyningslaugets bestyrelse består af 3-5 medlemmer, valgt blandt medlemmerne for 3 år ad gangen, idet der hvert år på den ordinære generalforsamling afgår skiftevis 2 og 2 og 1 (3) medlemmer, første gang efter  lodtrækning.

Herudover er hvert år valgt 2 suppleanter, som ved afgang fra bestyrelsen tiltræder efter opnået stemmetal. Sådanne bestyrelsesmedlemmer indtræder i det afgåede medlems resterende valgperiode.

Genvalg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter kan finde sted.

Bestyrelsen konstituerer sig selv. Den er beslt1tningsdygtig, når mindst halvdelen af medlemmerne er til stede.

Bestyrelsen kan afholde, de efter dens eget skøn, nødvendige udgifter til administration, reparation og vedligeholdelse.

Bestyrelsen har ansvar for regnskabsførelsen og opstiller årsregnskab og budget. Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden og fører forhandlingsprotokol, der underskrives af de tilstedeværende bestyrelsesmedle11uner.

Anlægsvirksomhed, der overstiger det vedtagne  budget inkl. evt. henlæggelser, skal forelægges generalforsamlingen.


§ 11 Tegningsret

Forsyningslauget tegnes af formanden i forening med et bestyrelsesmedlem.


§ 12 Regnskab

Forsyningslaugets regnskabsår følger kalenderåret.

Det årlige overskud, der måtte fremkomme efter forsvarlige afskrivninger og henlæggelser, kan ikke udbetales til medlemmerne.

Revision afregnskaberne foretages af den (de) generalforsamlingsvalgte revisor(er), samt en af bestyrelsen eventuelt antagen revisor.

Årsregnskabet underskrives af revisorerne og bestyrelsen.


§13 Opløsning

Opløsning kan kun besluttes, såfremt 3/4 af samtlige stemmeberettigede stemmer derfor. Dersom opløsningen vil kunne ske uden indskrænkning af forsyningsmulighederne, f.eks. ved fusion med andet renseanlæg eller ved kommunal overtagelse, kan opløsningen dog besluttes efter de i § 9 angivne bestemmelser vedrørende vedtægtsændringer.

Den opløsende generalforsamling træffer afgørelse om eventuelle aktivers anvendelse.


§14 Ikrafttræden

Forsyningslaugets vedtægter er vedtaget på den stiftende generalforsamling den 16. marts 2011 og sidst ændret på generalforsamlingen den  ___________

De træder i kraft den d. 16 marts 2011